Hyppää pääsisältöön
x

Blogi

Blogi

Opintotuen tulorajoja on nostettava huomattavasti

Opiskelijoiden tulorajoja on nostettava huomattavasti. On väärin, että opiskelija joutuu palauttamaan opintotukensa, jos tekee liikaa töitä. On täysin kestämätöntä, jos opetamme ihmiset jo nuorena siihen, että he miettivät kannattaako heidän tehdä töitä vai jäädä kotiin. Tämän asenteen opettaminen on suorastaan vastenmielistä.

Poliittiset lakot on kiellettävä

Tai oikeammin, niitä on rajoitettava. Poliittisia lakkoja on rajoitettu lähes kaikissa läntisissä sivistysvaltioissa, myös Pohjoismaissa. Kokonaan niitä ei tietenkään voi eikä pidäkään kieltää. Useissa maissa on kuitenkin tultu siihen johtopäätökseen, että mielenosoittaminen kuuluu vapaa-ajalle, tai vaihtoehtoisesti työajalla se saa olla hyvin rajoitettua ja kestää esimerkiksi muutaman tunnin.

AY-liike on verolle pantava

Tein diplomityöni kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamisesta. Toistuva seikka, joka minua suuresti huvitti oli tuloverolain määritelmä yleishyödyllisestä yhteisöstä, ja AY-liikkeen sopivuus siihen. Tai oikeammin sopimattomuus. Tuloverolain mukainen määritelmä yleishyödyllisyydestä nimittäin kuuluu seuraavasti:

"Yhteisö on yleishyödyllinen, jos

Suomi verottaa itsensä hengiltä

Suomi verottaa itsensä hengiltä. Osaava työvoima kaikkoaa korkean ansiotuloverotuksen myötä, ja perheyritykset lopettavat tai ne myydään ulkomaille korkean perintöverotuksen ansiosta. Verotus ei niin ikään ole sillä tasolla, että yrittäjäriskin ottaminen ja omakotitalonsa panttaaminen olisi järin houkuttelevaa. Kokonaisveroasteemme oli vuonna 2017 43,3 %, kun se EU15-maissa oli 39,1 % ja OECD-maissa keskimäärin 34,2 %. 2000-luvun taitteessa kävimme jo lähes 46 prosentin kokonaisveroasteessa.