Hyppää pääsisältöön
x

Kuntavaalit 2021

KUNTAVAALIT 2021

TYÖ JA YRITTÄMINEN


Työn tekeminen tuo merkityksellisyyttä ihmisen elämään. Jokainen meistä haluaa tuntea itsensä merkitykselliseksi ja kokea tekevänsä jotain tärkeää; olevansa tarpeellinen. Jos ei ole yrityksiä, ei ole töitä. Jos ei ole töitä, ei ole verotuloja. Jos ei ole verotuloja, ei ole palveluja. Meidän on kaikin keinon pidettävä kiinni siitä, että Ylöjärvi on Pirkanmaan paras paikka elää, yrittää ja tehdä töitä. Vain siten voimme rahoittaa kuntalaisille laadukkaat palvelut, ja pitää Ylöjärven elinvoimaisena kuntana. Ylöjärvellä on hieno yrityskenttä, ja Ylöjärven Yrittäjät ovat tärkeä osa Ylöjärven kehittämistä. Pidetään huoli siitä, että meillä jo olevat yritykset voivat vielä paremmin ja saavat mahdollisuuden kehittyä. Huolehditaan myös siitä, että olemme houkutteleva kunta uusile yrityksille. Tontteja pitää olla monipuolisesti saatavilla, ja luvituksen ja rakennusvalvonnan tulee toimia sujuvasti ja nopeasti. Rakennusvalvonta ei voi olla kiinni kesällä.

VEROTUS


Ahkeruudesta ja riskinotosta tulee palkita, ei rangaista. Verotuksen tulee olla kannustavaa, ja kunnallisveroa pitää pyrkiä laskemaan nostamisen sijasta. Kiinteistöveron on oltava kilpailu-kykyinen, jotta tänne halutaan investoida. Näin Korona-aikana tuntuu unohtuneen se, että raha ei tule tyhjästä. Raha kuitenkin tulee vain työntekijöiden, yrittäjien ja yritysten tuloista, joista ne veroilla otetaan. Talouden sopeutuskeino numero yksi ei saa olla kuntalaisten rahapussilla käyminen. Lisäksi on muistettava, että tämän päivän velka on tulevaisuuden leikkaus.

 

Suomen kokonaisveroaste on maailman huippuluokkaa. Myös kunnallisveroa täytyy nostamisen sijaan pyrkiä laskemaan, jotta kuntalaisille jää käteen suurempi osa heidän itse ansaitsemistaan työn hedelmistä. Verotuksemme korkea progressio aiheuttaa sen, että jo 3800 euron bruttokuukausituloilla lisätuloista joutuu maksamaan veroa yli 50 prosenttia. Toisin sanoen, kun kuukaudessa palkansaajan käteen jäävien nettotulojen määrä on vajaa 2600 euroa, lisätuloista menee jo yli puolet veroihin. Tämä on väärin, ja se täytyy muuttaa. Verotuksen täytyy aina kannustaa ahkeruuteen. Huolimatta siitä, että kunnallisvero on näennäisesti tasavero, on sekin todellisuudessa progressiivinen, koska sitä aletaan maksaa vasta tietyn tulorajan jälkeen. Näin ollen, mitä suuremmat tulot sinulla on, sitä enemmän maksat kunnallisveroa myös suhteellisesti.

 

 

PALVELUT


Ilman kestävää taloutta meillä ei olisi maailman parasta koulua, toimivaa terveydenhuoltoa ja laadukasta varhaiskasvatusta. Ilman ihmisiä ja yrityksiä, jotka tekevät töitä, ottavat riskiä ja tavoittelevat unelmiaan, meillä ei olisi nuorisotyötä, harrastusmahdollisuuksia, kirjastoja tai asfalttiteitä. Kunnan täytyy toimia kumppanina ja alustana niin yksityisille kuin kolmannen sektorin toimijoille. Meidän täytyy olla mahdollistaja, jolloin aivan kaikkea ei tarvitse tehdä itse, ja säästämme verorahoja. Seurat tekevät arvokasta työtä kuntalaisten hyväksi, ja seurojen toiminnan turvaaminen säästää rahojamme.

YHTEISTYÖ


Vain yhteistyössä eri valtuutettujen, kaupungin viranhaltijoiden, kuntalaisten ja yritysten kanssa voimme kehittää Ylöjärvelle parempaa tulevaisuutta. Kuntapolitiikka ei ole one-man show, vaan se on ennen kaikkea yhteistyötä; erilaisten näkemysten ja kokemusten yhteen-sovittamista. Eri ihmisten tietojen ja taitojen käyttämistä yhteisen päämäärän eteen. Välillä eteen tulee ristiriitoja, mutta tärkeintä on se, että niistä huolimatta mennään koko ajan, herkeämättä, eteenpäin. Kun päätös on tehty, sitä on turha jäädä vatvomaan.

KUNNAN KEHITTÄMINEN


Meidän täytyy kehittää keskustaamme määrätietoisin ottein. Uusien asukkaiden houkuttelu Ylöjärvelle on kestävä tapa lisätä verotuloja ilman, että verorasitus on kenellekään kohtuuton. Leveämmät hartiat turvaavat palvelumme keskustassa ja haja-asutusalueilla. Tiivis ja elävä keskusta tuovat kuntalaisten iloksi myös yksityisiä palveluja, koska niille riittää asiakkaita. Tyhjässä ja harvassa keskustassa palveluille ei riitä kysyntää; sen voimme havaita päivittäin tyhjien liiketilojen määrästä.

Ylöjärvellä on Pirkanmaan kunnista eniten Näsijärven rantaa, tehdään siitä valttikorttimme! Elävöitetään rantamme, ja sallitaan rakentaminen ja asuminen myös luonnon läheisyydessä järvien rannoilla. Tämä tukee myös Kurun ja Viljakkalan kehitystä. Sallivampi rakentaminen tukee niin asumista kuin matkailuakin. Käytetään upeampi sijainti hyväksemme!

YMPÄRISTÖ


Tulevaisuudesta ei voi puhua ilman ympäristönäkökulmaa. Olemme pieni tekijä maailman mittakaavassa, mutta voimme näyttää esimerkkiä. Emme voi kuitenkaan tuhota ostovoi-maamme tai työpaikkojamme. Joukkoliikenteen on oltava helppoa ja edullista, jotta ihmiset sitä käyttävät. Liityntäparkit ovat olennainen asia. Siivikkala-Asuntila tieyhteys on puhkaistava, jotta myös Ylöjärven sisäinen joukkoliikenne saadaan kuntoon. Tämä helpottaisi myös yksitysautoilla kulkevia, koska se vähentäisi Kuruntien ruuhkaa.

Ympäristökysymyksissä teknologia on avainasemassa: teknologian kehittyessä uudet ratkaisut tulevat myös taloudellisesti järkevämmiksi. Ympäristökysymykset ja -ongelmat tarjoavat monelle ylöjärveläiselle yritykselle mahdollisuuden menestyä, kuten olemme viime vuosina saaneet nähdä! Päätöksiä ei pidä tehdä hötkyillen, vaan kokonaisuus ja vaikuttavuus on pidettävä mielessä.