Hyppää pääsisältöön
x

Aluevaalit 2022

ALUEVAALIT 2022

Vaalikonevastauksiini pääset tutustumaan tästä!

YLE: https://vaalikone.yle.fi/aluevaalit2022/8/ehdokkaat/5697?lang=fi-FI

Helsingin Sanomat: https://www.vaalikone.fi/alue2022/ehdokkaat/291/4213

Aamulehti: https://www.vaalikone.fi/alue2022/al/ehdokkaat/291/4213

Ilta-Sanomat: https://www.vaalikone.fi/alue2022/is/ehdokkaat/291/4213

Iltalehti: https://www.iltalehti.fi/aluevaalit-2022/vaalikone#/vaalipiiri/400/vertailu/[55857]?vaalipiiri=400

 

TYÖ JA YRITTÄMINEN


Työn tekeminen tuo merkityksellisyyttä ihmisen elämään. Jokainen meistä haluaa tuntea itsensä merkitykselliseksi ja kokea tekevänsä jotain tärkeää; olevansa tarpeellinen. Jos ei ole yrityksiä, ei ole töitä. Jos ei ole töitä, ei ole verotuloja. Jos ei ole verotuloja, ei ole palveluja. Meidän on kaikin keinon pidettävä kiinni siitä, että Pirkanmaa on Suomen paras paikka elää, yrittää ja tehdä töitä.

 

VEROTUS


Ahkeruudesta ja riskinotosta tulee palkita, ei rangaista. Maakuntaveroa ei pidä toteuttaa, koska se nostaa kokonaisveroastetta varmasti. Verotuksen tulee olla kannustavaa, ja verotusta pitää pyrkiä laskemaan nostamisen sijasta, jotta ihmisille jää käteen suurempi osa heidän itse ansaitsemistaan työn hedelmistä. Raha tulee vain työntekijöiden, yrittäjien ja yritysten tuloista, joista ne veroilla otetaan. Talouden sopeutuskeino numero yksi ei saa olla kansalaisten rahapussilla käyminen. Hyvinvointialueille on asetettava säästötavoite, jotta väen vanhentuessa rahamme riittävät.

Suomen kokonaisveroaste on maailman huippuluokkaa. Verotuksemme korkea progressio aiheuttaa sen, että jo 3800 euron bruttokuukausituloilla lisätuloista joutuu maksamaan veroa yli 50 prosenttia. Toisin sanoen, kun kuukaudessa palkansaajan käteen jäävien nettotulojen määrä on vajaa 2600 euroa, lisätuloista menee jo yli puolet veroihin. Tämä on väärin, ja se täytyy muuttaa. Verotuksen täytyy aina kannustaa ahkeruuteen.

 

PALVELUT


Ilman kestävää taloutta sote- ja pelastusalan palveluita ei saada järjestettyä laadukkaasti. Ilman järkevää taloudenpitoa meillä ei olisi kaikkein uusimpia keskoskaappeja, maailman parasta syöpähoitoa eikä maksutonta hammashoitoa lapsille ja nuorille. Ilman ihmisiä ja yrittäjiä, jotka tekevät töitä, ottavat riskiä ja tavoittelevat unelmiaan, meillä ei olisi jokaiselle mahdollista terveydenhoitoa. Palvelut tulee jatkossakin järjestää yhdessä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa. Tarvitsemme näistä kaikkia. Coxan ja Sydänsairaalan jatko on turvattava.

 

YHTEISTYÖ


Vain yhteistyössä eri valtuutettujen, viranhaltijoiden, palveluiden käyttäjien ja yritysten kanssa voimme kehittää Pirkanmaalle parempaa tulevaisuutta ja laadukkaita, kustannustehokkaita palveluita. Politiikka ei ole one-man show, vaan se on ennen kaikkea yhteistyötä, erilaisten näkemysten ja kokemusten yhteensovittamista. Eri ihmisten tietojen ja taitojen käyttämistä yhteisen päämäärän eteen. Välillä eteen tulee ristiriitoja, mutta tärkeintä on se, että niistä huolimatta mennään eteenpäin. Kun päätös on tehty sitä on turha jäädä vatvomaan. Päätös kuin päätös on aina parempi kuin ei päätöstä ollenkaan. Päättämättömyys johtaa vain pysähtyneisyyteen, ilman mahdollisuutta oppia edes virheistään.

 

MAAKUNNAN KEHITTÄMINEN


 Meidän täytyy kehittää palveluitamme niin, että ne tuotetaan laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Pirkanmaa on Suomen suurin hyvinvointialue, jonka vuosittainen budjetti on 2 miljardia euroa. Nämä rahat on käytettävä viisaasti. Meidän täytyy hyödyntää myös yksityistä ja kolmatta sektoria, ja käyttää niitä ja niiden keksimiä innovaatioita ja toimintatapoja myös julkisen puolen kirittäjänä. Ilman sitä, emme voi turvata laadukkaita sote- ja pelastusalan palveluita.

Pirkanmaa on vetovoimainen ja kasvava maakunta. Pidetään tästä kiinni myös jatkossa. Meillä on tiivis Tampereen seutu, ja sen lisäksi virkeä maaseutu. Tarvitsemme molempia. Meidän on huolehdittava siitä, että kaikkialla Pirkanmaalla ihmiset saadaan jonoista hoitoon.

 

 

YMPÄRISTÖ


Tulevaisuudesta ei voi puhua ilman ympäristönäkökulmaa. Olemme pieni tekijä maailman mittakaavassa, mutta voimme näyttää esimerkkiä. Emme voi kuitenkaan tuhota ostovoimaamme tai työpaikkojamme. Hyvinvointialueen kiinteistöt tulee rakentaa energiatehokkaasti, ja korjaukset suunnitella huolellisesti, näin säästämme myös rahaa itse palveluiden tuottamiseen.

Ympäristö- ja ilmastokysymyksissä teknologia on avainasemassa: teknologian kehittyessä uudet ratkaisut tulevat myös taloudellisesti järkevämmiksi. Päätöksiä ei pidä tehdä hötkyillen, vaan kokonaisuus ja vaikuttavuus on pidettävä mielessä.